Te a képzeletedből élsz vagy az emlékeidből?

Életed a boldogság irányába állítod, ha gondolataid irányítását más aspektusból is uralmad alá veszed. Az utóbbi évek érdekes felfedezése egy olyan univerzális tény, mely szerint minden dolgot kétszer alkotunk meg. Tudtad? Észrevetted? Igen, te is mindent ilyen módon alkotsz meg!

 

Először gondolatként, képzeletként, a fejünkben, majd ezt követően a valóságban, látható(bb), kézzelfoghatóbb módon. Innen jön a kifejezés, -képet alkotsz róla- elképzeled!

Nézz körül, van-e olyan tárgy most körülötted, amivel nem ez lenne a helyzet! Olyan egyetemes igazságról van szó, mely alól nincs kivétel, mindennel így történt a múltban, így történik a jelenben is, és, ami igazán jó hír: a jövőt illetően is elmondható ugyanez. Ez egy tény, törvény! Ezt a törvényt pedig te is képes vagy a boldogságod szolgálatába állítani. Vagyis, ha  képes leszel uralkodni a gondolataidon, a képzeletedbe csakis boldog dolgokat engedsz, akkor hamarosan boldogság jellemzi majd a képzeletedet és az életedet!  Az lesz életed jövőjének mozgatórugója. Segítségével leszel képes kibontakoztatni úgy a testedet, a szellemedet, ahogy a képességeidet is. Mindent! 

Az emlék a múlthoz köt, a képzeleted a jövőbe vezet

Ha elkezded végre használni a képzeletedet és nem az emlékeidre hagyatkozol, változást idézel elő az életedben. Idővel pedig ez egy folyamatosan erősödő, felfelé vivő spirál lesz. A gondolataid irányításához, uralásához, elméd pozitív irányba állításához további hasznos gyakorlatokat találhatsz, ha letöltöd a  „7 gyakorlati lépés a boldog életedhez” c. ingyenes ebookot.

Ahogy gyakorlod a képzeleted használatát, úgy lesz egyre több lelkesedés benned, és, ahogy ez a lelkesedés kiváltja belőled a szunnyadó erőket, azok olyan cselekedeteket generálnak, amitől közelebb kerülsz a vágyaidhoz. Újra felfedezed a belső erődet. Ahogy pedig közelebb kerülsz ahhoz, amit szeretnél, még inkább lelkes leszel. Nem kell a múltadban ragadnod, mert lehet, hogy nem sikerültek dolgok a múltadban, de ez nem jelenti azt, hogy a jövődben sem fognak. Eddig nem használtad a tudatos gondolkodás erejét, de miután olvasod ezeket a sorokat, biztos vagyok abban, hogy te is emellett tetted le a voksodat. Azért csodálatos döntés ez részedről, mert amint tudatosan irányítod a gondolataidat a boldogabb életed felé, az univerzum is segítőként küldi majd életedbe a csodákat. Figyeld csak meg, hogy milyen nagyszerű dolgok történnek veled! Az agyad is úgy működik, mint bármely más izmod! Ha gyenge a karod, és azt szeretnéd, hogy több súlyt tudjon felemelni, akkor edzened kell, erősíteni kell a karizmaidat. Úgy gondolom, ezt az összefüggést mindenki ismeri.

Az agyad is úgy működik, mint bármely más izmod

 Azt már viszont kevesebben tudják, és kevesebben látják be, hogy ugyanez igaz az agyunkra is. Ha nem használod, kárba vész, ha többet használod, jobban fog teljesíteni. És ne hidd el azt, ha azt mondják, hogy egy bizonyos kor után, már nem változik az agyunk. De! Mindig lehet új és új idegi kapcsolatokat létrehozni, új szinapszisokat aktiválni. Csak csinálni kell! Ha megtanulod hogyan használd az elmédet, a képzeletedet, és egyre többet gyakorlatoztatod, akkor az agyad csodálatos eszközöd lesz életed irányításában, még 100 éves korodban is. 

Ha végre a képzeletedet használod és nem az emlékeidben ücsörögsz, képzeleted a boldogságod elérésére használod, akkor az mindent odavonz az életedbe, amit beleprogramozol. A képzeleted teremti a valóságod!

Legyen a képzeletedben egy boldog párkapcsolat, sikeres munka, kicsattanó egészség, bármi, ami neked boldogságot jelent. Sose felejtsd el, hogy csak és kizárólag te szabhatsz határt annak, mit is jelent számodra a boldog élet. Azzal kell kezdened, hogy sikeres, egészséges, boldog gondolatokkal foglalkozol. Mint minden testépítő gyakorlat eredményéhez, ehhez is türelem, kitartás, befektetett energia kell. Ugyanez igaz a belső változásodra is. Van, akinek hoszszabb ideig, van, akinek rövidebb ideig tart a kielégítő változás. Ha képes vagy magát a fejlődést és gyarapodást, mint utat szemlélni, akkor az utazást magát is lelkesedéssel fogadod, minden egyes pillanatát élvezni fogod.