Akik járnak hozzám kezelésekre, konzultációkra, már tudják, hogy mindig adok házi feladatot is, amit a saját még gyorsabb, fejlődésük érdekében adok fel. Nem az én kedvemért kell csinálniuk, hanem a saját gyógyulásuk érdekében.

A következőkben bemutatok néhány egyszerű gyakorlatot, amit otthon is elvégezhetsz a stresszmentes napok megélésért!

A gyakorlatok és a kineziológia alapja az (most csak nagy vonalakban ????), hogy az energia folyamatosan áramlik a testünkben a meridiánokon keresztül, és sajnos ennek az áramlásnak néha akadályai képződnek bizonyos stresszek folyományaként. (Ennek részletezésébe most nem mennék bele)

Ezért a bennünk áramló energiának is szüksége van regenerációra és megfelelő elosztásra. Ez bizonyos mértékig, valamint bizonyos esetekben önkezeléssel is elérhető. Az öngyógyító kineziológiában összekapcsoljuk a különböző kineziológiai módszereket.

Nézzük, miért jó, hogy otthon is végzel ilyen gyakorlatokat?

Nincs szükség speciális öltözékre, tornateremre, sportpályára:

    • Bárhol, bármikor elvégezhetőek, nincs szükséged utazásra.
    • Nem kell nagyobb erőt kifejteni. Csak egy kis tér és idő kell.

Nincs szükség trénerre, partnerre, magadon gyakorolhatod:

Nézzük mik az előnyei még:

    • Fokozzák energiádat, oldják stresszintedet, serkentik a szívműködésedet, harmonizálják a keringési rendszert. Energetikailag beindítják az öngyógyító reflexet. Sérülés veszélye abszolút kizárt, bátran végezheted. Nem tudod túladagolni.;)

És akkor jöjjenek a gyakorlatok, amiket otthonra is ajánlok:

Igyál minél több vizet.

A szervezetünk 80%-a víz. Testünk minden kémiai folyamata is vizet használ, a víz hullámtevékenyége során nagyon jól vezeti az elektromos hullámokat is. Ezért fontos, hogy milyen a „bennünk lévő víz minősége és mennyisége”. A víz közvetítőként szerepel az energiaáramlásban, ha nem megfelelő a vízháztartásunk, nem megfelelően áramlik az energia a meridiánok között. Ezt egyébként a nálam konzultáción részt vevőknél is mindig alkalmazom. Sőt, izomteszteléssel ki is tesztele egy-egy kezelésnél, hogy megfelelő hidratáltságú-e az alany. Hogy megfelelő információt kapjak a tesztelések során feltett kérdésekre.

Tudatos ásítás:

Arról már hallhattál, hogy az ásítás feszültségoldó hatással is jár, egyfajta elengedést szimbolizál. Elengedjük általa a nem kívánatos stresszt is, olyan, mint amikor megnyitunk egy szelepet.

Hogyan végezd? Helyezd az ujjbegyeidet az állízületekre, masszírozd őket, közben ásíts hangosan.

Hatása: ellazul az egész  fej, benne az a speciális agyterület is, mely a lényegest a lényegtelenről megkülönbözteti,

Továbbá, ellazul az garat, ezáltal a hangszálak, javul a hangképzés, javul az önkifejezésed, sőt, jótékonyan hat  a kreativitásodra és az egyensúlyérzékedre.

 

Úgynevezett bekapcsológyakorlat

Masszírozd a köldököd egyik kézzel miközben a vese 27 meridiánt masszírozd a másik kézzel, majd váltott kézzel is végezd ezt.

Masszírozd a köldököd egyik kézzel, miközben a másik kezeddel a farkcsontodat masszírozod.

Köldök és két újjal masszírozd az orr és felső ajak+ alsó ajak alatti részt. Kb 1 percig, majd ezt is végezd el váltott kézzel.

Az eredménye: Az információ az agyban a megfelelő helyre kerül, jobb testfélből bal agyféltekébe, és bal testfélből  a jobb agyféltekébe

 

Keresztbelendítés

Végezz 10 keresztbelendítést úgy, hogy a jobb lábadat és a bal karodat használod, kinyújtod és összeérinted a térdedet a könyököddel. Majd végezd el ezt a másik oldalakkal is keresztbe 10-szer.

Ezután 10 párhuzamos lendítést végezz: vagyis jobb kéz és jobb láb kinyújt és összeérint könyök térddel. Mindkét oldalon végezd el.

Milyen hatása van? : Javítja az egyensúlyérzéket, összehangoltabban dolgoznak az agyféltekék, jobban megy az írás, olvasás.

 

Végtelen jel rajzolása

Rajzolj fektetett nyolcast a levegőbe a kezeddel, minél nagyobb karlendítéssel, úgy, hogy fejed nem mozdul, de szemed követi az ujjadat.

Hatása: kiegyenlíti az agyféltekék közötti energiaáramlást, stresszmentesíti az írást.

 

Ha önbizalomnövelésben kéred a segítséget, jelentkezz be kineziológia kezelésre! Az alábbi számon:

Itt olvashatsz a kineziológia kezelésről bővebben:

Kineziológia kezelés