Tévhitek. Van néhány olyan tévhit, amik tönkre tehetnek egy házasságot, a benne élők életét, s ami még szomorúbb, hogy a gyermekeik életét is.

Szeretném, ha tisztában lennél ezekkel, hogy te elkerülhesd őket és igazi szeretettel teli kapcsolatot tudj kialakítani életed párjával.

A következőkben ismertetem veled ezeket a tévhiteket és megoldást is adok ezek eltörlésére olyan elvekkel, amik a valóságban működnek, s helyes útra terelnek.

Tévhitek/ 1. tévhit: Lelkiállapotunkat a környezetünk határozza meg

Előfordul, hogy a másik tettei erős érzelmeket váltanak ki belőled. De dönthetsz úgy, hogy konstruktívan reagálsz rájuk. Rajtad múlik, hogy a negatívumokra vagy a pozitívumokra koncentrálsz. Elmerülhetsz a fájdalmadban, a haragodban, és válhatsz megkeseredett emberré.

Ugye, nem erre vágysz?

Bármikor dönthetsz úgy, hogy nem adod át magad a negatív érzelmeknek, hanem próbálod feldolgozni őket. s pozitívan állsz a változtatáshoz.

 

1. valóságelv: felelősek vagyunk saját hozzáállásunkért.

Tévhitek/ 2. tévhit: az emberek nem tudnak megváltozni

Ha ebben hiszel, azt sugallod, hogy mindenki viselekedés mintája felnőttkorára rögzül, és nincs semmi lehetősége a változtatásra. Huhh, hát ez elég elkeserítően hangzik. Ez csak növeli a reménytelenség és hiábavalóság érzést benned. Ezzel szemben, ha bemész egy könyvtárba nagy halom könyvet találsz, azokról az emberekről, akik gyökeresen megváltoztatták életmódjukat, hozzáállásukat. (Gondolj csak Szent Ágostonra)

Bizony sokáig én is ebben hittem, s eszerint vélekedtem férjemről, kapcsolatunkról, míg aztán megismerkedtem a következő valóságelvvel, megváltoztattam a hozzáállásom, és más módon közelítettem férjemhez és a kapcsolatunkhoz.

 

2. valóságelv: nem tudunk megváltoztatni másokat, de hatással lehetünk rájuk.

Tévhitek/ 3. tévhit: egy rossz házasság esetében csak két út létezik, beletörődni az örökös boldogtalanságba, vagy elválni.

Tudod, ha ebben hiszel, az azért rossz, mert két negatív alternatíva közé szorítod a lehetőségeidet. Ha ezek közül akarsz csak választani, az olyan, mintha saját magad börtönöznéd be.

Ezzel szemben egy pozitív hozzáállásra bátorítalak. Ha hajlandó vagy konstruktívan keresni más lehetőséget, meglátni a kapcsolatban a szépséget, a fejlődést, máris jó irányba indítod a teremtő energiákat.

 

3. valóságelv: hozzáállásod hatással van a cselekedeteidre.

Tévhitek/ 4. tévhit: vannak helyzetek, amelyek reménytelenek és az enyém biztosan ilyen.

A te fejedben is motoszkálnak ezek a kérdések:

Lehet, hogy hiába töröm magam?
Lehet, hogy teljesen reménytelen a helyzet?
Vajon, sikerül ebből kilábalnunk?
Ha nem, akkor lehet hogy még most kéne lépnem, minthogy éveket pazaroljak egy beteljesületlen álomra?

Jártam én is ebben a cipőben. Sőt még a férjem fejéhez is vágtam, egy rossz pillanatomban, hogy „10 évet pazaroltam rá”. Beismerem, ez nagyon embertelen volt tőlem. Azóta persze már bocsánatot kértem ezért a bántásért.

Hidd el, képes vagy te is pozitívan tenni a javulás érdekében. Képes vagy változást előidézni, megújulni és megújítani a kapcsolatodat is.

A válás mint megoldás, csak akkor kerüljön szóba, ha mindent megtettek a békülésért. Miért adnád föl már az elején?

Szeretnél többet olvasni erről a témáról?

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>