Mindenkinek vannak kihívásai a férjével kapcsolatban.

S sokan úgy érzik, nekik a legnehezebb, mindent megpróbáltak, semmi nem működik. De akkor mi?

Mit tehet az a feleség, akinek megbízhatatlan és felelőtlen a férje?

Semmiképp nem veszekedés, elhagyással való fenyegetés a helyes megközelítés.

Mik lehetnek ezek a kihívások?

Az előző bejegyzésben olvashattál arról, hogy mik lehetnek azok a belső szükségletek, amik a férjed (és persze minden ember) viselkedésének hátterében állhatnak.

Tételezzünk fel egy olyan esetet, mikor a férj felelőtlennek, megbízhatatlannak bizonyul az élet minden területén, nem rendelkezik állandó munkahellyel, nem járul hozzá a családi kiadásokhoz, a ház körüli teendőket sem látja el megfelelően, s még a gyerekeivel sem tölt elegendő időt.

Ez elég kiábrándítónak hangzik, és bizony semelyik nő nem ilyen férjre vágyik, így az a hölgy sem, aki –nevezzük Rékának-  összekötötte vele az életét. S csak nagyjából egy év után jött rá, hogy férje, miként viselkedik az élet egyes területein.

Megbízhatatlan és felelőtlen a férj

ELEMEZZÜK A PROBLÉMÁT!

Ebben az esetben is, segít a megoldás keresésben, a megfelelő lépések megtételében, ha megértjük a férj lelkében zajló folyamatokat.
Ha megértjük ennek a viselkedésnek az eredetét, azzal már félig a gyógymódra is rátalálunk.

Mi okozhatja ezt a látszólagos nemtörődömséget?

4 fő probléma húzódhat meg a háttérben.

1) Családi mintát követ. Lehet , hogy a férj csak azt a mintát követi, amit apjától tanult, látott. Nézzük meg az após életvitelét. Elképesztően nagy hatással van életünkre az a minta, amit a szüleinktől láttunk, s lehet, hogy csak egyszerűen ennél a férfinál is erről van, szó, hogy az apai mintát követi.

2) Talán lázad az apai példa ellen: Ez az előzőnek ellentéte. Mikor tudatosan, vagy ösztönösen azon vagyunk, hogy mások legyünk, mint a szüleink. Lehet, hogy ennek a férjnek az apja munkamániás volt, soha nem volt jelen a fia életében, mikor annak szüksége lett volna rá. Ezért lehet, úgy döntött, nem fogja megismételni az apja által elkövetett hibákat, s ezzel lázad az apai példa ellen. A gyerekek észreveszik szüleik gyengeségeit, s nem akarják megismételni a hibákat, de gyakran átesnek a ló túloldalára.

3) Talán túlságosan énközpontú a férj felfogása: Sok felelőtlen és hanyag házastárs viselkedését az önzés mozgatja. Egyedüli gyermek volt, akit mindenben kiszolgáltak, vagy csak egyszerűen nem bízták meg feladatokkal, nem voltak kötelességei. Azt tanulta meg, hogy környezete mindenben ellátja őt, és az ilyen ember ritkán tud adni, inkább csak kapni. nem tanult meg törődni másokkal, egész életében arra vár, hogy mások gondoskodjanak róla.

4) Talán neheztelését fejezi ki: Ha megkérjük az ilyen férjet, hogy végezzen el valamit, folyton csak halogatja, mert úgy érzi nem érdemeli meg a másik az ő segítségét. A kérést nyaggatásnak vagy állandó elégedetlenkedésnek élheti meg. Bármit kérünk tőle, az ellenkezőjét teszi. Úgy érzi, az élet valamely területén nem kapja meg azt, amire szüksége lenne. Felelőtlen viselkedésével a saját elégedetlenségére akarja felhívni a figyelmet.

Mit tegyél, ha megbízhatatlan a férjed?

Mindezek mellett még fontos, hogy emlékezz arra, a néhány mozgatórugóra, belső érzelmi szükségletre, amit az előbbi bejegyzésben részleteztem.

  • szeretetvágy,
  • szabadság iránti vágy,
  • fontosság iránti vágy,
  • feltöltődés vágya.

Minél jobban megérted a férjed viselkedésének mélyen rejlő okait, annál célravezetőbb lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy pozitív változást kezdeményezz a kapcsolatban.

A lényeg, hogy nem tökéletesnek születtünk, hanem csodálatosnak. Mindenki egyedi és megismételhetetlen és mindenki úgy kerül bele egy kapcsolatba, hogy hoz magával egy hatalmas -láthatatlan – puttonyt, amit a gyermekkori , fiatalabb korában ért impulzusok töltöttek meg. És soha nem véletlen, hogy kivel találkozunk. Sem a férj, sem Réka esetében nem az. Hiszem, hogy minden ember azért lép az életünkbe, hogy tanuljunk tőle valamit, tanítson minket valamire, segítsen egy lelki,szellemi fejlődés bejárásban. Ha Réka egyből csak rácsapja az ajtót a férjére, akkor ettől a fejlődéstől magát is megfosztotta volna, s egy másik kapcsolatban előjött volna újra az a bizonyos lecke.

Nem azt állítom, hogy mindent el kell viselni szó nélkül, hanem, azt, hogy érdemes használni a női megérzésünket, a jobbító szándékunkat, a teremtő mivoltunkat és ebből kiindulva tenni meg bizonyos lépéseket a kapcsolat javítása érdekében.

A történethez hozzátartozik, hogy Réka férje alacsony önértékelésben , önbizalomhiányban szenved, gyermekkorában apja, alkoholistaként , rendszeresen kritizálta és többször hangoztatta, hogy semmire sem fogja vinni az életben, semmibe vette fia erőfeszítéseit. A férj eleinte azért vonzódott Rékához, mert ő mindenben biztatta, és támogatta, erősítette abban a hitben, hogy apjának nincs igaza. Csak az esküvő utáni életben jött rá, hogy férje bizony felelőtlen a munkában, hanyag az élet más területein is. Egy idő után, Réka már nem volt megértő, a sorozatos kudarcok miatt egyre inkább kritikus megjegyzéseket tett a férjére. (Ismételte az apai viselkedést,…a férj, ugyanazt hallotta , mint régen otthon) Sem Réka sem a férj nem kapta meg azt a kapcsolattól, amit szerettek volna: szeretetet, biztonságot,

S a „happyEnd” sem maradhat el: Réka megértette, férje viselkedése mögött rejtőző indítékokat, és felismerte, hogyan ösztönözhetni férjét pozitív változásra.

Te megérted a férjed viselkedését?

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 165 oldal

Ára: 3290 Ft

Rendeld meg most az alábbi űrlapon!

A szállítási díj +1.200 Ft

 

2 gyermekkel majdnem elváltam, de nem tettem, mert kezembe akadt egy könyv, ami megváltoztatta a hozzáállásom. Rájöttem a válás felesleges, nem oldja meg a problémámat, csak elodázza azok megoldását.

Már most is minden rendelkezésedre áll a nagyszerű párkapcsolatodhoz.

„Egy olyan könyvet tartasz a kezedben, ami megmenthet egy házasságot. Ráadásul olyan hiteles ember tollából, aki szintén megtette ugyanezt. Csodálatos és olvasmányos írás ez a könyv arról, hogy mi okozhat problémát egy kapcsolatban , és hogyan tudsz ezeken segíteni. Fontos kiemelni, hogy a megoldást szeretett írónk belül keresi és ehhez gyönyörű és működőképes gyakorlati tanácsokkal szolgál. A szeretet erejét is figyelembe veszi és bizony arra is választ kaphatsz, hogyan tartsd fenn a tüzet hosszú évek múltán is.”

Nagy Gabriella/Emberi kapcsolatok

A könyv segít megérteni önmagad, segít fejleszteni önmagad, férjed iránti szeretetedet és segít, hogy élvezhesd a párkapcsolat dinamikáját.

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>