Egy rejtett ellenség, ami rombolja a boldogságodat és az önbizalmadat

Kíváncsi vagy arra a rejtett ellenségre, ami károsítja életed, az önbizalmad, azt hogy megéld a boldogságot és kihozd életedből azt, amire vágysz.

A következő sorokban megosztom veled, de előbb hadd meséljem el, én hogyan is találkoztam ezzel az ellenséggel.

Felnőtt korom első évtizedében folyton űzött vadnak éreztem
magam, mert folyton olyan gondolatok jártak a fejemben, hogy „Soha nem tehetem
azt, amit igazán szeretnék”. Úgy érzem, mindenkinek meg kell felelnem, és erre
egyszerűen képtelen vagyok”. „Én sosem számítok, mindig háttérbe szorulok”.,
„Nem is tudom, mit akarok igazából.” „Tehetségtelen vagyok, nem értek
semmihez.”

Most visszagondolva olyan volt, mintha egy szemellenzőt hordtam volna, és csak rutinszerűen azt csináltam, amit gyerekként ellestem, megtanultam, mint egy engedelmes bárányka, aki ha jó neki, ha rossz, arra megy, amerre mondják, mondták, de belül mégis valami háborgott. Nem mertem másképp csinálni.

Amit kényszer alatt csinálsz, az nem TE vagy!

Nem mertem másképp csinálni , mert nem is tudtam, hogy lehetne másképp csinálni.

Nem mertem másképp csinálni, mert nem szerettem magam eléggé, nem volt önbizalmam, és mindenkinek meg akartam felelni, hogy érezzem, hogy értékes és fontos vagyok.

Az évek során belső meggyőződésemmé vált, hogy mit hogyan ….kell csinálni…. hogy szeressenek és elfogadjanak.

Ott volt az a fránya „Kell lista”!

(A rejtett, de most leleplezett ellenség!)

Nem látszik, de belül romboló hatást fejt ki. Elmagyarázom,
miért.

Rejtett ellenség

Kell lista elemei

Tökéletesnek kell lennem! Le kell vizsgáznom. Rendesen kell
dolgoznom! Mindenkire időt kell szakítanom. Rendes férjet kell találnom.
Családot kell alapítanom. Jól kell viselkednem. „

Te is éreztél már ilyeneket? Te fejedben is cikáztak már
hasonló gondolatok? Rettentően frusztrálóak! Ezektől is tele voltam félelemmel.

És most kérlek, alaposan olvasd el a következő sorokat. Vésd az agyadba, vésd a tudatalattidba! Jó lenne, ha mindennap elolvasnád ezt, mindaddig, amíg önmagadtól is ki tudod hajítani a kell listádat a szemetesbe!

A kell lista, tele van azokkal a dolgokkal, és elvárásokkal, amiket saját magaddal szemben támasztottál, és amiket saját magad hiányosságainak érzel. (S persze ezeket szépen másokra vetítetted, hiszen a hárítással megszabadulhatsz a fájdalomtól…Vagyis csak úgy tűnik)

Azt vallom, hogy a  „kell”  az egyik legártalmasabb szó, hiszen amikor azt mondod valamit „kell tenned”, valamilyennek „kell lenned”, megtagadod magad, azt állítod magadról, hogy nem vagy tökéletes, nem vagy jó, úgy ahogy vagy. Sőt azt állítod vele, hogy hibás vagy. Hibáztál, hibázol, vagy hibázni fogsz.

Ilyenkor szoktam nektek azt a megerősítést mondani, hogy : Nem tökéletesnek , hanem csodálatosnak születtünk.

A kell listáddal eldobod magadtól a belső erődet, a boldog önbizalmadat , másra hárítod a felelősséget, kiadod a kezedből életed irányítását. Pedig igenis, te éled a saját életed, a saját utaddal, ahol felnőttként te jelölheted ki, hogy mit, mikor, hogy tartasz helyesnek, ha a szívedre hallgatsz. Hiszen van választási lehetőséged.

Amikor egy gyerekre nézel, mit látsz? Egy ösztönlényt. Azt látod, hogy mer önmaga lenni, meri elmondani, mit érez, mit gondol, mer cselekedni, mások előtt táncolgatni, ugrálni, énekelni, nem érdekli, mit mondanak, gondolnak mások.

Gyermeki boldogság

Szerinted neki van „kell listája”?

Mire felnő, mindez az „örömlény” életmód eltűnik belőle.

Te hányszor mertél –józanul- mások előtt énekelni, táncolni, ugrálni örömödben? Hidd el, én sem merek mindenhol, mindenki előtt, pedig már igen sokat „felszabadítottam” a gátlásaimból. Ezen az úton számtalanszor hallottam, hogy „Úgy megváltoztál!” „Nem vagy már a régi” „Mi van veled?” jó és rossz értelemben is. Módosítottam a „kell listámon”.

Legyőzheted a rejtett ellenségedet!

Azt vallom, hogy a világon egyetlen dolog állandó, az pedig a változás.

Ha elkezdesz változni, változtatni, átírni a „kell listádat”, akkor nincs garancia arra, hogy nem sérülnek kapcsolataid. De ha úgy érzed, kilógsz  a sorból, akkor valószínűleg, az a sor nem neked való már. Lehet, hogy addig teljesen rendben volt, de a változás után már nem. Ez rendjén is van. Amikor belső erődre támaszkodsz, akkor már nem akarsz mindenkinek megfelelni, nem lesz szükséged mások által felállított „kell listákra”. Ha meg akarod teremteni azt az életet, amire igazán vágysz, felül kell vizsgálni és esetleg le kell építeni ezt a „kell listát”. Ehhez bátorságra lesz szükséged, és elsősorban önmagaddal kell jóban lenned.

Kell listád átgondolása

Gyakorlatra invitállak, hogy felfedezd, milyen tényezők gátolnak életed egyes területein való haladásban. Mi áll a kell listádon?

1) Végy egy füzetet és egy tollat, és kérlek, írd össze, mi az amit kell tenned. Életed bármely területén, bármely vonatkozásban, hosszú vagy éppen rövid távon. Írj, ami eszedbe jut!

2) Ezt a listát, kérlek fogalmazd úgy át, hogy a mondataid azzal kezdődjenek, hogy.

” Ha igazán akarnám….”

Ugye mennyivel másabb érzés? Nem nehezedik a válladra. Megkönnyebbültél, ugye?

Van olyan a kötelességeidnek hitt dolgok között, amit igazából sosem akartál megtenni, csak másoknak próbáltál megfelelni, mert féltél, mert ettől tetted függővé, hogy szerethető vagy-e, mert önbecsülésed csekély volt.?

S amit már említettem a legfontosabb „titkos” receptem a kell lista ellen is: az önbizalom kifejlesztése.

De ez egy hosszabb lélegzetű gyakorlat, és egy másik poszt témája.

Ehhez hoztam létre az Boldog Önbizalom VIP Klubot nőknek, egy egyedülálló, inspiráló közösséget, és egy fejlődésedhez ideális programot, aminek most te is részese lehetsz. Itt végre a számodra fontos dolgokra fókuszálhatsz és kezedbe veheted a saját életed.

Részletekért kattints ide

Siess a jelentkezéssel, mert csak korlátozott ideig él a lehetőség.

Addig is csodás napot , csodás teremtéseket kívánok szeretettel:

Z.s.u.z.s.i

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>