Lehet, hogy érzelmi zsarolás áldozata vagy?

Már megint úgy érzed, hogy nem te irányítod az életed? Lehet, hogy érzelmi zsarolás “áldozata” lettél? De ne ijedj meg, nem vagy áldozat. Ha megérted, miért alkalmazza a másik az érzelmi zsarolást, vagy miért viselkedik energiavámpírként, máris tudsz másként dönteni, és cselekedni, hogy te is érezhesd, hogy fontos vagy abban a kapcsolatban.

 

Az egész élet, az egész univerzum Energiából áll. Te is. Szubatomi részecskéket továbbontva, bizony -tudományosan igazoltan – 99%-ban energiából áll minden. Te is, én is!

 

Nem nehéz hát belátni, ahhoz, hogy emberként életben maradj, energiára van szükséged. ÉS mindenki másnak is. Ez az energia egyrészt élelemből, vízből áramlik hozzánk. Ezzel mindenki tisztában van, könnyen észleli. Ezzel nem is szoktak vitázni. De másrészt másfajta energiaszerző módszereink is vannak, hogy feltöltsük magunkat.  

 

De mit jelent, hogy feltöltsük magunkat energiával?

Talán észrevetted már, hogy vannak olyan napok, órák, pillanataid, amikor energikusabbnak érzed magad. Ilyenkor jobban érzed magad a bőrödben. Könnyebben mennek a dolgaid. Jobban szót értesz másokkal. Szebben látod a világot, könnyebben és többet mosolyogsz. Akár jobban megy az edzés, tanulás, a munka. És vannak olyan napok, órák, mikor erőtlenebb vagy. Mikor úgy érzed, nincs kedved semmihez, esetleg szomorúbb vagy, ingerlékenyebb, morcosabb, rossz kedvűbb vagy. Mikor sötétebbnek látod a helyzetet, nehezebben megy a munka, nehezebben érted meg a másikat stb.

Ezek mind az energiaszinteddel vannak összefüggésben. Nem nehéz megérteni, hogy azt szeretjük, amikor minden szuper, amikor az energiaszintünk maximális. Arra törekszünk tudatosan vagy tudat alatt, hogy ezt az energiaszintet visszanyerjük. Csak nem mindig tudjuk, hogy hogyan. Ez az energiatank pontosan olyan, mint egy autó benzintartálya. Fel kell tölteni, és ahogy élünk, telnek az órák, fogy a tank tartalma, ürül a tartályunk.

 

Talán nem titok már előtted, hogy a fizikai táplálék nem elég ahhoz, hogy töltsed a tartályodat és jól érezd magad a bőrödben. Szükség van még más típusú energiákra is, ami nem ennyire egyértelmű és kézzel fogható, mint az étel, a víz. Ez nem szagolható, nincs színe, nincs íze… stb, de létezik.

Ez az energia nem fizikai szinten jelenik meg. Ez az, amit a Figyelem által kapsz meg. Ez olyan, mint egy szellemi táplálék.

Az energia természetéből fakadóan ott sűrűsödik, ahol megfigyelik. (Ez kísérlettel bizonyított, ebbe most nem mennék bele részletesebben. ) Ott lesz belőle több, ott jelenik meg akár fizikai formában is, ahol elvárják, megfigyelik, ahova összpontosítják.

 

S mi az , ami megfigyel?

A tudatod és az elméd. A gondolkodásod által. Vagyis energiát az elméddel is tudsz nyerni, generálni.

Erre a másfajta energiára, mint táplálékra az elmédnek van szüksége.

 

 

Mire jó az elme?

Az elme a segítségünkre van. Nélküle egy napot sem élnénk túl. Azért van, hogy a túlélésed biztosítása. Folyamatosan a külvilágot pásztázza, figyel, elemez, összehasonlít és ahol veszélyt lát, ott cselekvésre int. Az elméd gondolatokat termel. Bizony sok gondolatot. NÉha többet is , mint kellene. Az elme rólad és a külvilágról gondolkodik, hogy Te túlélj a külvilágban.

Folyamatosan megerősítéseket keres, hogy a belső világod és a külső világ egyezik. AKkor érzi jól magát, ha a kettő stimmel. A megerősítő információkat a külvilágból szerzi be.

Visszaigazolásokból szerzi az energiát!

Talán legkönnyebben a közeledben levő személyektől. Hiszen ezek az emberek figyelnek rád (Tudod, ahol a figyelem, ott az energia) Ezek az emberek fontosnak tartanak. MIndig keresi az elme, hol szerezhet fontosságra visszaigazolást. Ezek az emberek  érdeklődnek irántad, meghallgatnak, s már megint kapod az energiát, a figyelmet. A közösségi médiában követnek, elismernek, s megintcsak energiát kapsz. 

Vannak emberek, akik hálásak neked bizonyos gesztusaidért. S máris kaptad az energiát.  Ezek mind erősítik az elméd, egód. Ezáltal a külvilág igazolja, hogy fontos vagy, szerethető  vagy, értékes vagy.

Ugye, milyen logikus? 

És még nincs vége…..

Nézd meg a kapcsolódó videót is!