Te is érezted már, hogy a boldogtalanságod oka a párod?

Veled is megtörténhet, vagy akár megtörtént már, hogy…

Párod, társad, férjed semmiben nem segít, mindent kritizál, ráadásul, mindent jobban tud? Valószínű, hogy ebben az esetben egy idő után te is szakításon gondolkodnál. Mielőtt még meghoznád a döntést, szeretnék egy másik alternatívát felmutatni.

Létezik ugyanis egy jobb út is, ami önmagad és kapcsolatod fejlődéséhez vezet. De mielőtt elmagyaráznám, hogyan, hadd meséljek egy történetet, egy hölgyről, életének egy nehéz szakaszáról.

Egy hölgy kicsi gyermekével már hónapok óta otthon volt, és boldogtalannak érezte magát. Hónapok óta nem aludta ki magát, fáradt volt, elkeseredett. Úgy érezte, a gondok akkor kezdődtek, amikor terhes lett, és hirtelen semmi sem úgy alakult, ahogy elképzelte. Sajnos, az apuka folyton aggodalmaskodott, például azon, milyen anya lesz a feleségéből, és milyen apa lesz ő. A férfi attól félt, a párja fele­lőtlen lesz anyaként, és nem vigyáz majd eléggé a gyerekre. Természetesen a hölgy ettől teljesen felháborodott, és kezdte úgy érezni, mintha kiszeretne belőle. Mégis mindketten azt hit­ték, hogy a dolgok megoldódnak majd, amikor megszületik a baba. Sajnos nem így történt, sőt, minden csak még rosszabb lett. Az édesapa szerint a párja mindent rosszul csinált: nem így kéne szoptatni és nem ennyiszer, és amúgy is másképp. Sőt, még azt is felrótta, hogy más anyukák jobban bírják, és elvárta, hogy mivel ő – a férfi – mindent biztosít (mármint anyagiakat), akkor legyen már boldogabb és kisimultabb, végül is csak egy gyerek van, nem három, mint sokaknak.   Gondolom te is felháborodnál ilyen kijelentéseken, ilyen elvárásokon. Igen, sokan így gondolják, de mielőtt ítéletet mondanál, kérlek figyelj még egy kicsit.  Ez a fiatal anya is csak arra várt volna, hogy megértse őt a párja, kicsit szeretgesse, elhiggye, hogy próbál mindent a lehető legjobban tenni, hogy természetesen jó anyja a gyerekének, és el tudja őt látni. Érthetően rettentően bántotta, hogy a másik csak a hibákra hívja fel a figyelmét, s a történethez hozzátartozik az is, hogy ez a hölgy is több napja azt fontolgatta, hogy elhagyja a férfit, azzal sem törődve, hogy nincs keresete. Azt érezte, ez lenne az egyedüli megoldás, ez lenne a sokkal könnyebb út, mert nem bírja azt a nyomást, amit a párjától kap: folyton felülbírálja őt, ügyetlennek tartja.
Veled is megtörténhet

Az elkeseredett hölgy, lehet, hogy te is lehettél volna, de valójában ez az én fiatalabbik énem volt.

Milyen tanulságokat tartogathat számodra ez a történet?

!

Életem ezen nehéz szakaszában még nem tudtam felépíteni ön­magamban a belső erőt, és leginkább a páromtól vártam pozitív megerősítéseket.

Belül annyira gyengének és kicsinek éreztem magam, hogy rengeteget aggódtam, és ezt a gyengeséget természetesen a férjem is megérezte (nem mellesleg a kisbabám is)…
Mindig a külső dolgoktól vártam a megerősítést, és a másik személyektől, de bizony erre ritkán volt lehetőségem.

A belső gyengeségem elvezetett oda, hogy a másikra mutogattam. A másikra mutogatással nem sokra megyünk. Sőt csak rontjuk a helyzetet kettőnk között.

Ma mit tanácsolnék a fiatalabb énemnek?

Azt, mint minden más nőnek is, aki boldogtalanságáért a férjét okolja:

Legelsőként azt, hogy szeresse önmagát.

Szeresse magát! Hiszen, ha belül megvan az elégedettség, az erő, akkor kívülről mondhat bárki bármit, az nem fog min­ket rosszul érinteni.

Ha a belső önbecsülésed és szereteted elég erős, szilárd, akkor nem fogod támadásként venni azokat a szavakat, amiket a másiktól hallasz. Előfordulhat, hogy mivel belül nagyon sérülékeny vagy, egy-egy mondatot bántásnak hallasz, pedig a másik nem bántásként szánta. Ha viszont elég önbecsüléssel rendelkezel, akkor meglátod a mondat mögött a másik embert is, bele tudsz helyezkedni az ő helyzetébe és könnyen felismerheted, hogy mi lehetett az indítéka, a mondandójának. Bizony van olyan, hogy az egyik fél segíteni szeretne, de a másik azt a segítő mondatot bántásnak veszi.

Miután megvan a kellő önszereteted, akkor a kapcsolatotok javításán is elkezdhetsz dolgozni. Ez nem jelent kemény munkát, csupán egy kis odafigyelést, érzékenységet a másik személyre, a másik nézőpontjaira, problémáira, igényeire. Mikor a férjed esetleg kritikusan, támadólag lép fel, könnyebben felismered, hogy ennek hátterében a saját gyengesége húzódik meg. Belül egy 3 éves gyermek kiált szeretetért, segítségért, és kétségbeesésében nem talál más megoldást, mint a támadást. (Kivéve, ha már ő is az önismeretnek egy magasabb fokán van és felismeri ezeket a mintáit.)

Veled is megtörténhet - fejlődés

Lehet, hogy felháborodsz, hogy hogyan is lenne neked még erre is időd, energiád, akár gyermek, akár munka mellett. Megértem, viszont azt is tudnod kell, hogy ha nem javítasz már most a helyzeten, akkor még válás esetén is megismétlődnek ezek a problémák.

Mindaddig, míg meg nem oldod.

Ha én több gyermek, munka mellett fejlődni és a kapcsolatot fejleszteni tudtam, akkor te is meg tudod csinálni!

 

Ebben segítségedre lesz a könyv is, amit itt tudsz megrendelni:

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 165 oldal

Ára: 3290 Ft

Rendeld meg most az alábbi űrlapon!

A szállítási díj +1.200 Ft

 

2 gyermekkel majdnem elváltam, de nem tettem, mert kezembe akadt egy könyv, ami megváltoztatta a hozzáállásom. Rájöttem a válás felesleges, nem oldja meg a problémámat, csak elodázza azok megoldását.

Már most is minden rendelkezésedre áll a nagyszerű párkapcsolatodhoz.

„Egy olyan könyvet tartasz a kezedben, ami megmenthet egy házasságot. Ráadásul olyan hiteles ember tollából, aki szintén megtette ugyanezt. Csodálatos és olvasmányos írás ez a könyv arról, hogy mi okozhat problémát egy kapcsolatban , és hogyan tudsz ezeken segíteni. Fontos kiemelni, hogy a megoldást szeretett írónk belül keresi és ehhez gyönyörű és működőképes gyakorlati tanácsokkal szolgál. A szeretet erejét is figyelembe veszi és bizony arra is választ kaphatsz, hogyan tartsd fenn a tüzet hosszú évek múltán is.”

Nagy Gabriella/Emberi kapcsolatok

A könyv segít megérteni önmagad, segít fejleszteni önmagad, férjed iránti szeretetedet és segít, hogy élvezhesd a párkapcsolat dinamikáját.

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>