Biztos, te is érezted már, hogy a párod, férjed, társad kihasznál, és te mindent megadsz neki, viszont ő nem akar a kedvedben járni.

Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Sokan panaszkodnak erre. De önmagában a panaszkodás nem visz semerre.

A megoldást nem a másikra mutogatásban, a külvilágban kell keresned, hanem először is legbelül. Magadban. Hiszen, minden belőled indul ki.

A következő sorokban megtudhatod, hogyan közelítsd meg ezt a “kihasznált” érzést

Talán meglepődsz a következő kijelentésen:

Amikor kihasznál a másik, valójában te használod ki őt!

Az nem probléma,ha meglepődsz, vagy akár megsértődsz ezen. Azt jelenti, hogy ezzel valami dolgod van.

Miért?

Valójában a tudatalattid játéka ez is. Talán már hallottad, hogy minden a tudatalattidból indul, ki, egy izgalmas felfedezni valót ad megint azzal a helyzettel, ha úgy érzed, a párod kihasznál.

Gyakran a tudatalattid arra indít, hogy engedd, hogy kihasználjanak, mert valami miatt bűntudatod van.

A bűntudat büntetésért kiált és ezért úgy érzed, fel kell áldoznod magad. (büntetésként) Tehát tudat alatt felkínálod, hogy kihasználjanak.

Gondolkodj el azon, hogy miért érzel bűntudatot? Mikor éreztél először ilyen bűntudatot? Mi lehet az, a múltadban, ami miatt büntetést érdemelsz-szerinted.)

Ne feledd, A BŰNTUDAT TÉVEDÉS!

Ha valaha úgy érezted, hibáztál, attól még nem kell tovább hurcolnod a bűntudatot és másokat (férjedet, társadat) is arra ösztönözni, hogy játsszák veled ezt a játékot .

Természetesen nem szabad megengedned, hogy a másik kihasználjon, de ne feledd, minden belőled indul ki, és minden helyzetet te teremtesz. Erre a helyzetre van szükséged, hogy fejlődhess. A társad, mindig a tanítód, mindig segít neked abban, hogy lelkileg gyógyulhass, fejlődhess,magasabb szintre lépj.

Kihasznál a társad?

De hogyan is használhatod ezt a helyzetet saját gyógyulásodra?

Először is:

Szeresd meg önmagad, építsd fel az önbecsülésed. Ez nem egyszerű, de bizonyos gyakorlatok segítenek benne. Ehhez ad segítséget  a „Hogyan tartsd meg a férjedet” c. könyvünk, amit innen tudsz megrendelni.

Fontos, hogy a másiktól is elvárd el az önbecsülést, és igyekezz támogatni ebben.

Ha hagyod, hogy valaki kihasználjon, azzal senkinek nem teszel szívességet.

Ha megbecsülöd magad, akkor nem hagyod magad kihasználni.  Fontos megakadályozni az
embereket abban, hogy árthassanak neked.

Nemcsak magad miatt, hanem azért is, hogy őt is támogasd a fejlődésében. Mert később bűntudata lesz, a bűntudat pedig bűntetésért kiált.
Mindig… A bűntudat miatt visszahúzódóvá vagy újra támadóvá válhat.

Ha elég stabil  az önbecsülésed, akkor az egód már nem tud olyan konfliktusos helyzetbe hozni,
hogy kihasználhassanak, mert nem fogod gyengének érezni magad, nem fogsz alárendelődni, csak azért, hogy szeressenek, fontosnak érezd magad.

Előzd meg, hogy kihasználjon a másik. Minden helyzetben, amikor úgy érzed, hogy kihasználnak,
bántanak, fontos, hogy megtegyél mindent, hogy ezt megakadályozd.

Előfordulhat, hogy erőteljes kommunikációra van szükség, vagy arra,  hogy kivonulj egy időre a
helyzetből, mert olyan az adott esemény.

Úgz érzed kihasznál a társad?

De ettől még a kapcsolatnak nem kell véget vetni. Az adott kapcsolat pont jó lehetőség arra, hogy megold ezt a belső konfliktust, ezt a tudatalatti játékot, feloldjál egy múltbeli fájdalmat. Ha nem lenne megfelelő erre, nem jött volna elő. Ha pedig elmenekülsz belőle, ahelyett, hogy megoldanád a helyzetet, akkor a következő kapcsolatban, vagy egy másik élethelyzetben tapasztalnád ezt meg.

Ellenben ha mindeközben szeretetet, támogatást árasztasz a másik felé, akkor a helyzet elkezd magától megoldódni.

És még egy megdöbbentő helyzet:

Kérlek gondolkodj el a következőn!

Bármikor, ha azt gondolod, hogy a másik kihasznál, valójában te használod őt arra, hogy gátold magad valamiben. Hogy vagy ezzel a kijelentéssel? Ez most felháborít?

Pedig szerintem logikusan hangzik. Ha nem érzed, hogy a másik egyenrangú társa vagy, akkor hagyod,hogy kihasználjon. Ezáltal megsérülsz és áldozatnak érezheted magad. Ez a tudatalattid programja.
Valójában előfordulhat, hogy félsz a közelségtől, és magadtól, ezért szükséged van a másikra (tudatalatt), hogy gátold magad az előbbre lépéstől/fejlődéstől.

Igazából te használod fel őt, hogy visszatartson egy következő nagy lépéstől az életedben. Vajon, mi lenne az a következő nagy lépés?