Hogyan segíthet neked a pozitív gondolkodás?

Hogyan tudod a pozitív gondolkodást a házasságod/párkapcsolatod javára fordítani, esetleg megmenteni vele?

Manapság annyit hallunk a pozitív gondolkodásról, motivációs eszközként, életjobbító tippként, de hogy hogyan is tudod megmenteni vele a házasságod, párkapcsolatod? Bizony, arról már sokkal kevesebbet lehet hallani.

A következőkben bemutatok 2 nagyon fontos elvet, amivel ezt a ma oly divatos kifejezést bevetheted a házasságodban, s máris élőbbé, élvezhetővé, boldoggá válhat a kapcsolatotok.

1) A hozzáállásodért csak TE vagy felelős!

Minden házasságban felütik fejüket a nehézségek, érdekellentétek, de a boldogtalanság nem szükségszerű! Csupán a hozzáállásod kérdése, hogyan reagálsz a történésekre. Tudom, ezt gyakran egyszerűbb mondani, mint csinálni, hiszen amikor helyzetben vagyunk, akkor gyakran nehéz uralkodni az érzelmeinken. De gondolkodj el azon, mit állítasz a figyelmed középpontjába!

Tudod, amire fókuszálsz, annak adsz energiát. Ha a negatívra fókuszálsz, akkor a hozzáállásod sem lehet pozitív.

Szerinted mi a különbség a következő 2 helyzetben?

Képzeld el, hogy 2 ember néz ki a börtön ablakából, az egyik a sáros földet látja, a másik a csillagokban gyönyörködik.

Hát persze, hogy a hozzáállásuk!

2 ember él nehézségekkel tűzdelt házasságban –valójában persze többen- az egyik folyton zsörtölődik, a másik imádkozik.

Nahát! Itt is a különbség a hozzáállásban és szemléletmódban rejlik.

2) Cseréld le a negatív gondolataidat pozitívra!

Tény, hogy a negatív gondolkodás negatív gondolatokat eredményez. Ha arra irányulnak a gondolataiad folyton, hogy mennyire szörnyű a helyzeted, egyre rosszabbul fogod érezni magad!

Ébresztő! Olyan nincs, hogy mindig minden tökéletes!

Tudomásul kell venni, hogy minden párkapcsolatban vannak kihívások! Az viszont rajtad áll, mit kezdesz ezekkel. Lehet benne sírdogálni, meg szenvedni, de ki lehet belőle hozni valami nagyszerűt is, tükörként lehet belenézni. A különbség abban rejlik, hogyan kezeled a párkapcsolati konfluktust: bepánikolsz és elmenekülsz, mert csak a negatív dolgokat hallod a fejedben, vagy változtatsz a fókuszodon! Ha Figyelmedet pozitív dolgokra irányítod, a pozitív dolgokat fogod meglátni.

Még egy küzdelmes párkapcsolatban is vannak hálára okot adó dolgok.

Hadd idézzek Szókratésztől egy megfontolandó – s talán megmosolyogtató – mondatot:

“Mindenképpen házasodjatok meg; ha jó feleséget szereztek, boldogok lesztek – ha rosszat, akkor filozófusok.”

Sokan-sokan vagyunk, akik páratlan kapcsolati tapasztalatokra tettek szert, mert úgy döntöttek kifürkészik az emberi jellemet és a szeretet jegyében hajlandóak ennek megfelelően gondolkodni és tenni a kapcsolatok javításáért. Rengetegen bölcsebbekké váltak, mert nem adták fel, nem menekültek, hanem pozitívan álltak az emberi értékekhez.

Pozitív gondolkodás hatalma

Egy fantasztikus példát képvisel az a  kedves hölgy ismerősöm, aki elmesélte, hogy a férjének már 2 éve nincs állandó munkahelye, de ők ebben a kellemetlen helyzetben is előnyt találtak. Nem tudják fizetni a tévé és internet előfizetést, így esténként a tévézés helyett beszélgetnek.

Micsoda ÉRTÉK! Micsoda LEHETŐSÉG!

Igen, koncentrálhatnának arra is, hogy milyen kemény ez a helyzet, ez az elmúlt két év, de ehelyett másik módot választott. Elgondolkodtak azon, mikről tudnak lemondani, amikről mások azt hiszik, nem lehet nélkülük élni. S csodálkozva vették észre, hogy mennyi mindent tudnak nélkülözni, s a felszabaduló energiát, időt párjukra és kapcsolatukra is tudják fordítani.

Micsoda szemléletmód! Igazán példaértékű!

Mi lenne, ha mától te is kipróbálnád ezt?

Én sejtem, mi lenne. 🙂 Csodálkoznál rajta, hogy működik, és jobban érzed magad a párkapcsolatodban, jobban élvezed a másik társaságát, gyönyörködnél a másik csodás teremtményben.

De ne hidd el, hanem próbáld ki!

Szeretnél többet olvasni erről a témáról?

Ha még több javulást szeretnél elérni a házassági helyzetekben, ha szeretnéd átélni a férjed iránti szeretetedet és újra élvezni a párkapcsolatod, akkor hadd ajánljak figyelmedbe egy kivételes könyvet.

Megjelenés éve: 2018

Terjedelem: 165 oldal

Ára: 3290 Ft

Rendeld meg most az alábbi űrlapon!

A szállítási díj +1.200 Ft

 

2 gyermekkel majdnem elváltam, de nem tettem, mert kezembe akadt egy könyv, ami megváltoztatta a hozzáállásom. Rájöttem a válás felesleges, nem oldja meg a problémámat, csak elodázza azok megoldását.

Már most is minden rendelkezésedre áll a nagyszerű párkapcsolatodhoz.

„Egy olyan könyvet tartasz a kezedben, ami megmenthet egy házasságot. Ráadásul olyan hiteles ember tollából, aki szintén megtette ugyanezt. Csodálatos és olvasmányos írás ez a könyv arról, hogy mi okozhat problémát egy kapcsolatban , és hogyan tudsz ezeken segíteni. Fontos kiemelni, hogy a megoldást szeretett írónk belül keresi és ehhez gyönyörű és működőképes gyakorlati tanácsokkal szolgál. A szeretet erejét is figyelembe veszi és bizony arra is választ kaphatsz, hogyan tartsd fenn a tüzet hosszú évek múltán is.”

Nagy Gabriella/Emberi kapcsolatok

A könyv segít megérteni önmagad, segít fejleszteni önmagad, férjed iránti szeretetedet és segít, hogy élvezhesd a párkapcsolat dinamikáját.