Hogyan függ össze a boldog életed egy kerttel?

Miért kell elmédet napi szinten gondozni és tisztán tartani? Ha hiszed, ha nem, elméd olyan, mint egy kert! Olvasd el ezt a bejegyzésünket, hogy megismerd, miként is kell ezt a kertet gondozod, hogy elindítsd életed a boldogság irányába!

Egy csodálatos spirituális könyvben olvastam egy találó hasonlatot az elménkről, miszerint az olyan, mint egy kert. Mit is akar ez jelképezni? Képzeld el a szellemed úgy, mint egy kertet, mely csak akkor lehet szép, virágzó, rendezett, dús növényekkel teli, ha gondozod. Figyelsz arra, hogy ne vaduljon el, ne üsse fel benne fejét a gaz. Ugyanúgy igaz ez az elmére is: ha folyamatosan táplálod, és nem engeded, hogy eluralkodjon rajta a szomorúság, akkor kivirul, örömöd lesz benne, mi több, saját szolgálatodba állíthatod. A gyomok gyökeret eresztenek úgy a kertben, akár az elmédben, szellemedben, a vágyott belső harmónia, a lelki béke, a boldogság pedig elillan.

Senki sem szeretné, ha a gondosan ápolt kertjébe valaki bemenne és teleszórná azt szennyező anyagokkal, hulladékkal. Miért engedjük hát, hogy az elménk bepiszkolódjon, hogy mérgező gondolatokkal, félelmekkel, szorongásokkal, múlttal kapcsolatos rágódásokkal, jövőtől való félelmekkel teljen meg?

Be kell látnod, hogy ezek mind-mind mérgezik az elmédet, és elképesztő pusztítást végeznek belső világodban.

Bármikor lehetőséged van a változtatásra. Kellő tudatossággal, önfegyelemmel, odafigyeléssel te is képes vagy őrt állni elméd kapujában, hogy csak az építő jellegű gondolatokat engedd be. Tartsd magad távol a negatív gondolatoktól, és meglátod, az életedet a boldogság irányába indítod! Legyél tudatos, figyelj oda!

Elképesztő tény, hogy egy átlagembernek naponta 60.000 gondolat fut át az agyán. Ami még ennél is meglepőbb adat, hogy ennek a halom gondolatnak 95 százaléka ismétlődik. Napról napra ugyanazt a lemezt játsszuk! Ez csak akkor baj, vagy káros a te életedre nézve, ha ezek a gondolatok negatívak, rossz irányúak, rossz érzést keltenek benned. Például a már említett aggodalmak, félelmek, múlton való rágódások, más emberek megjegyzései pont ilyen negatívak. Mind-mind lehúznak téged, elveszik az életerődet, végső soron pedig az életed. Ha hagyod, hogy ilyen gondolatok uralkodjanak elmédben, elveszed a lehetőséget más képességeidtől. Pedig az az igazság, hogy a következő oldalakon feltárt gyakorlatokkal olyan képességek előtt tudod megnyitni az elmédet, amiről most még csak nem is hinnéd, hogy benned vannak.

Ha irányítod a gondolataidat, irányítod az életed. Ha boldog életet akarsz, irányítsd a boldogság felé a gondolataidat!

Ha boldog életet akarsz teremteni magadnak, töltsd le az ingyenes e-book, hogy további hasznos tippeket vethess be az életedbe! 9 ősi alapelv egy boldogabb élethez

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>