Mit kezdj azzal, ha játszmázik a társad?

Vajon miért ignorál, miért marad sértődött a párod egy vita után? Lehet, hogy játszmázik?

Előfordult már veled egy vita vagy feszült helyzet után, hogy a párod napokig nem szól hozzád? Esetleg meg van sértődve, ignorál, falakat húz maga a köré,  nehezen megközelíthető, és közben úgy érzed, hogy duzzog? Szeretnél közeledni hozzá, de úgy tűnik ő nem ad rá lehetőséget, szinte szeretetmegvonással büntet. Olyannyira teszi ezt, hogy te már áldozatnak éled meg magad emiatt.

 

Mi történik ilyenkor valójában?

Legtöbben ilyenkor azt szeretnék tudni, hogy mit kéne a másikkal tenni, hogy ez a helyzet változzon. Az a helyzet, hogy neked nem társaddal kell valamit csinálnod, hanem elsősorban önmagadat kell megértened, merthogy magaddal sokkal könnyebb lesz valamit is csinálni, mint a másikkal.

 

Persze érdekes lehet megérteni a másikat is, hogy benne mi zajlik és, hogy miért választotta ezt a módszert (hogy megsértődik és ignorál)  de a konfliktus, és játszma valójában akkor fog feloldódni, hogyha te a saját szerepedet megérted és kiszállsz abból a -talán többször ismétlődő- hullámvasútból, amivel most ő próbál irányítani téged.

Mindenképpen meg kell értened a szerepedet, majd el kell döntened, hogy nem akarod tovább a szerepedet játszani ebben.

Ha ezt sikerül, akkor tulajdonképpen meg is fog szűnni a játszma, hiszen a társad egyedül marad a játékban. Ekkor megszűnik a játék. Ebben a  szituációban ugye a társad játszotta sértődöttet, de ha  társ nélkül maradt és nincsen játszópajtása, akkor előbb-utóbb kénytelen lesz felnőtt módszerekhez nyúlni, és valóban keresni az egyességet, a kompromisszumot.

 

Szóval nem a társaddal kell kezdened valamit, hanem először is önmagadat kell megérteni. Ahogy a mondás is tartja: ismerd meg önmagad!

Az önismeret természetesen ebben a szituációban is segíteni fog, mert nagyon hasznos felismerésekre juthatsz.

Például arra is, hogy ebben a szituációban bármennyire is gondolod magadat felnőttnek, valójában most te is egy gyerek szerepébe kerültél vele.

Mind a ketten egy körülbelül hat éves kisgyerek szerepét játsszátok, és ezért nem tudtok följönni együtt ebből a konfliktusból csak nagyon nehezen.

Mind a ketten sebeket szereztek, fájdalmat okoztok. Valójában nem most szerzitek ezeket a sebeket, hanem ezek a sebek csak felelevenítődnek gyerekkorból, merthogy valójában akkor szereztétek ezeket. Csak épp akkor ott, másoktól. Hogy megérthesd, hogy mi zajlik benned, és mi zajlik benne, és hogyan old fel ezt a konfliktust, hogyan szállj ki ebből a játszmából, hogy hogyan írd fölül ezt a gyerekkori sémákat, gyere kineziológia konzultációra, oldásra,

 

 

vagy olvasd el a vonzó Nő című könyvet, végezd el a benne található feladatokat és írd felül a hamis programozásokat.!

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>