El kell engednem, de olyan nehéz, mert úgy szeretem. Sokszor hallottam ezt egyéni konzultációk során. De valójában mit kell elengedni? És miért nehéz elengedni , aki életed szerelme volt?

Első dolog, ami felmerül ilyenkor, és kérlek, gondold át. Te egóból szereted, szeretted, vagy tényleg őt, a lényét, a lelkét, azt a csodás ajándékot szeretted, aki az a másik ember? Mert ha igen, akkor a feltétlen szeretet, megengedő és elengedő. Úgy , mint ahogy anya elengedi a felnőtt gyermekét. Nem birtokolni akarja, nem uralni, nem irányítani, hanem engedni, hogy kibontakozzon, szárnyaljon, megélje a saját létét még akkor is, ha ez “távolsággal jár”. Ha ezért messzebb kerül tőle. 

Ezzel szemben a mai egó vezérelte világban, saját magunknak nehezítjük meg a továbblépést, az elengedést. 

 

Ha azt szereted, amit tőle kapsz, kaptál, amit mellette megéltél, tapasztaltál, a vele való kapcsolatban nyertél, akkor nehéz lesz elengedned , ha úgy érzed életed szerelme volt. 

 

Különbség van aközött, hogy őt szereted, és aközött, hogy azt szereted, amit vele megéltél, tőle nyertél, általa kaptál.  

Nézz mélyen a szívedbe, gondold át, hogy melyikről is van szó abban az esetben, mikor azt élted meg, hogy ő életed szerelme. Légy magaddal őszinte.

Ha tényleg csak arról lenne szó, hogy azért nehéz elengedned,mert nagyon jó dolgokat éltél meg vele, akkor hidd el, hogy ugyanezen dolgokat, érzéseket, mással is meg tudod élni. Mással is meg tudod kapni, amit tőle kaptál. 

Mit is kéne akkor elengedni?

Ha azt gondolod, hogy nem tudod életed szerelmét elengedni, akkor valójában a gondolatot kell elengedned. A gondolataid teremtik a világodat. Ha ez a gondolatod, ez is lesz a világodban, erre reagálsz érzelmileg, ezt fogod élni, és a “szenvedést” fogod érezni.

De hát ő életem szerelme!

Igen, én ezt nem tagadom, EDDIGI ÉLETED SZERELME. Az elméd csak azt látja, azt tudja, amit eddig belepakoltál, amit születésed óta láttál, hallottál, tapasztaltál. Ezekből a múltbeli infokból tudja csak összerakni a világodat. És ebben az áll, hogy eddigi életedben ő volt az eddigi legszuperebb partner. 

életed szerelme

De az elméd nem rendelkezik minden információval, nem ismeri a többi, majdnem 7 milliárd embert. Csak olyan jövőt tud elképzelni, amit az eddigi infokból összerak. De azt azért te is belátod, hogy nem láttál, nem hallottál, nem tapasztaltál, meg eddig mindent a világon. A világ és a lehetőségek száma, a valóság ennél sokkal nagyobb, mint amit eddig az elméd beszippantott születésedtől fogva

Az elméd bizony korlátozott. Azokra van lekorlátozva, amit eddig megélt. De a világ ennél sokkal nagyobb, a valóság ennél sokkal színesebb. Gondolj csak vissza arra a napra, ami azelőtt volt, hogy találkoztál életed szerelmével. 

  • vajon akkor láttad előre, hogy másnap jön életed szerelme?
  • vajon akkor tudtad, hogy jön valaki, aki felforgatja az életed?
  • vajon akkor láttad előre a következő napodat pontosan?

Szinte biztos, hogy nem. Ezért hát , engedd meg magadnak, hogy nyiss a jövő felé. Hidd el, hogy olyan tapasztalatok várnak még rád, amit most még el sem tudsz képzelni, amire még nem számítasz. Ha lezárod magad, akkor nem jöhetnek jobb, új élmények. Ha viszont kinyílsz a lehetőségek felé, az új szerelem, partner felé, akkor előre nem látható módon, de jönni fog. Inkább tedd fel a kérdést, hogyan találkozhatnék még jobb partnerrel, hogyan lehetne még ennél is jobb? MIk az ok a lehetőségek, amiket még eddig nem láttam meg? 

Nézd meg a kapcsolódó videót is!

És még egy nagyon fontos rész az életed szerelmének elengedésében. 

Ha már gyakorlatilag nem talákoztok,  már, nincs chatelés, nincs kapcsolat köztetek, akkor valójában az a kapcsolat már nincs, lezárult. Kiengedted a kezedből. Megszűnt. Nem feladat az elengedés már. HIsz nincs már itt veled: el van engedve a másik is. Nem az a feladat, hogy elengedd a másikat. Hanem az, hogy elfogadd, hogy ami eddig volt, az most véget ért. Szép volt, jó volt, és most vége. Ami eddig volt, az nem megy át a jövőbe.

Valójában amit el kell engedned, az a kép, amit a jövőtökről dédelgettél, álmodtál, reménykedtél. Amit eddig a jövőtökről gondoltál az elmédben, ami vele volt, a közös jövő ígéretét kell elengedned. Át kell keretezned a jövődet.

 

egy új jövőt kell elképzelned magadnak. Egy szépet, kellemeset. Irj egy új tervet magadnak, kezdj egy új lapot. Tudatosítsd, hogy van új esélyed!

Ha szeretnéd könnyebbé tenni az elengedést, vagy ha egyéb párkapcsolati témában kéred a segítséget, jelentkezz be kineziológia kezelésre! Az alábbi számon:

Itt olvashatsz a kineziológia kezelésről bővebben:

Kineziológia kezelés