Úgy érzem, úgy látom a félelem, szorongás, stressz  és pánik az, amivel manapság a legtöbb embernek meg kell küzdenie.

Hogyan tudod kezeld az érzéseidet, amit a koronavírus miatti pánik kelt?

Rengeteg félelemre, szorongásra okot adó, komoly hírrel és intézkedéssel találkozunk manapság.

Ezek valóban nagy bizonytalanságot keltenek az emberben. Hogyan birkózzunk meg velük?

Néhány lépésben szeretnék nektek segíteni, hogy mindezek ellenére, hogyan érezzétek magatokat mégis biztonságban, jobban a bőrötökben és lássátok meg a csodákat.

 1 . A „válassz új gondolatot „ módszer.

Tudatosítsd a félelemmel, szorongással teli gondolatod . Mitől érzed, hogy a pánik tör rád? Minden pillanatban, mikor tudatosítjuk, hogy megint egy ismétlődő ijesztő gondolat merült fel, amitől elbizonytalanodunk, félünk. . Tudatosítsd a gondolatot, fogadd el, hogy most ez merült fel. Figyelj, milyen érzést okozott a testedben. Hol érzed azt a szorongató, remegő, érzést, nyomást. Ha a testi jelekre figyelünk, könnyebben fel tudjuk ismerni a helyes és helytelen, hasznos és ijesztő folyamatokat, gondolatokat. (mellkasodban, gyomrodban, torkodban….)Végy mély lélegzetet. Lélegezd át a tested.

Tiszteld a gondolatot, fogadd el.

Majd bocsásd meg magadnak, hogy ez a félelemmel teli gondolat, a stressz vagy a szorongás kerített hatalmába. Akár mondhatod is magadnak: „Megbocsájtom magamnak, hogy ezt a gondolatot választottam”.

Bocsájtsd meg magadnak, hogy beleragadtál egy régi mintádba, régi történetbe, régi félelmedbe s ez ismétlődik.

Ha megbocsájtod a gondolatot, akkor leválasztod magad a gondolatról, lecsatlakozol róla, érzed, hogy az gondolat nem azonos veled.

Aztán válassz másik gondolatot. Ez egy nagyon erőteljes mód, hogy változtass az egész rezgéseden, a testi érzéseiden. Újra hangolódj.

Bármi legyen is a gondolatod: Nem akarok dolgozni menni, megbántott az a másik ember, nem tudok aludni emiatt a történet miatt.

Válaszd a legközelebbi legjobb érzést adó gondolatot. Válassz újra, s emlékeztesd magad:

Pl: Most remekül érzem magam. Most egészséges vagyok. Megvan minden szükséges ellenszerem. Az emberek a környezetemben szintén figyelnek a higiéniai szabályok betartására. Hiszem, hogy megfelelő az orvosi ellátás és minden megelőző intézkedés. Tudom, hogy a pozitív gondolkodás segíthet.

Olyan gondolatokat válassz, amiktől jobban érzed magad, amikben hiszel, amikhez bármikor nyúlhatsz, amik visszaterelnek újra és újra a jobb rezgésbe.

Ha félelemben vagyunk, a szervezetünk is legyengül, fogékonyabb a betegségekre is.

Hiszem, hogy a több félelem és még több negatív hír nem segíti globális megoldásokat, a globális gyógyulást, ezért fontos lenne, hogy mindenki megtegye egyénileg, erősítse magát, figyeljen magára, emelje a rezgését.

 2 . A „nyugtalanító gondolatok kisöprése” módszer.

1) Nagyon sokan panaszkodtok, hogy nem tudtok aludni napok óta a szorongás miatt. A világ hírei óriási hatással vannak a nyugodt alvásra. Ezért fontos, hogy figyelj arra, mit engedsz be a tudatodba, az otthonodba. Mitől nem alszol jól?

Kapcsold ki a tévét, a rádiót, a közösségi médiát este 7-kor. Legyen időd lenyugodni, pozitívra hangolódni a lefekvés előtt a nyugodt éjszakához. Kapcsold ki az értesítések fogadását is. Ne pletykálj a barátokkal a messengeren. Tisztítsd meg a tudatod az éjszaka előtt, ahelyett, hogy felizgatnád a lelked, lehúznád magad és újabb nyugtalan alvás lenne csak belőle. Békés, pozitív energiára hangolódj este.

Azt javaslom, iktasd ki a tévét, számítógépet, laptopot, telefont estére.

2) Az emberek folyton és mindenhol erről beszélnek. Munkahelyen, szomszédokkal, családtagokkal, barátokkal, boltban. Mindenhol ami érthető, hiszen ha nem érezzük biztonságban magunkat jó, ha kibeszéljük. De ezzel csak megint ennek adunk energiát. Tudod, amire koncentrálsz, az megnő. Tehát azt javaslom, a beszélgetésekben is használjátok a „válassz újra” technikát. Válts témát.

Mire? Például :Mi a legjobb, ami most van? Mi a legpozitívabb, ami most velünk történik? Hogyan tudnék arra fókuszálni, ami jó, ami jól működik az életemben most? Szóval ne merüljetek bele a negatív beszélgetésbe, váltsatok témát.

Amit ismételsz, és ismételsz és folyamatosan ismételsz, az óriási behatással van a tudatodra, bevésődik a tudatodba.

 3. Mozgás

Végezz jógagyakorlatokat, amikkel ki tudod zárni, el tudod távolítani magadtól a negatív energiákat.

Ez nagyon jótékony hatással van a testedre és lelkedre is. Távolítsd el a kaotikus energiákat, hogy távozzanak a testedből. Végezz légző gyakorlatokat.

A világban történnek dolgok, ezekről jönnek a hírek, de ez egy olyan szituáció, amire nincs ráhatásunk. Arra koncentrálj, amire hatásod van. Fogadd el , amire nincs hatásod, de tegyél azért, amire van. Folyamatosan kérdezd magadtól, „van erre hatásom?” Dönts.

Persze, használj kézfertőtlenítőt is, moss rendszeresebben kezet., kerüld a sűrű helyeket.

Ha tetszett , oszd meg másokkal is, hogy segítségükre legyen.

Szeretettel:

Z.s.u.z.s.i