A Remete tarot kártya

A Remete Tarot kártya jelentése

Elsődleges jelentés

belső elmélkedés, meditáció, szemlélődés, lélekkeresés, belső bölcsesség, spirituális mentor, tapasztalat, megtalálni a belső vezetőt, időt szakítani a zsúfolt élet káoszából, kikapcsolódás, „remeteség”.

Fordított jelentés

a társadalomtól való elzárkózás, elszigetelődés, magány, a belső hang figyelmen kívül hagyása, a céltudatosság elvesztése, nem bízik önmagában.

A Remete Tarot kártya leírása

Az ösvényt járja, lámpása segítségével tájékozódik. Egy bizonyos ponton félre kell tennie a hagyományos eszközöket, és egyedül kell végigjárnia az út hátralévő részét. Mindent megtanult, amit csak tudott a jelenlegi helyzetéből, és eldobja a gyertyafényt, az eszközöket, a mások véleményéhez és hangjához való kapcsolódást… még a megbízható kártyáit is hátrahagyja… mert tudja, hogy itt az ideje, hogy meghallja saját szellemének lüktető pulzusát. Hagyja, hogy a szíve vezesse őt belső irányítórendszerének legmagasabb pontjára, megértve, hogy ez a belső iránytű megváltozhat, miután átment a belső árnyék és fény folyamatán. Itt, a megismerésének szakadékán, csendes szemlélődéssel tölt időt. Feltölti a hitét. Hallgatja a hitét. És elkezdi érezni a létezés következő szintjét: a megvilágosodást. Az ébredést. Megvilágosodás. Érzi. Utazik. Tanul. Amikor készen áll, tudja, hogy el kell búcsúznia a remeteségtől, és vissza kell térnie a lenti életébe. Ha nem teszi, azt kockáztatja, hogy túlságosan elszigetelődik és visszahúzódik. Hálával hagyja az ösvény lábánál fényesen égő gyertyáját, ahol mások számára is megvilágítja az utat. Már nincs szüksége rá, hogy lássa, merre tart. Az ő útja most már szabaddá vált.

Csend, békesség, belső út megtalálása

A Remete tarot kártya üzenete

Itt az ideje, hogy szünetet tarts a rohanó életedben, hogy eltölts egy kis időt csendes elmélkedéssel. Teremtsen helyet a szent magánynak és az öngondoskodásnak. Szükséged lehet némi távolságtartásra a patkányfutástól, hogy újra megtaláld az igazi utadat, és ha úgy érzed, hogy elszakadtál a spirituális északodtól, ez a magányos elvonulás időszaka segít visszatalálni a vezérlő elveidhez. Lelki célok és spirituális ébredések fakadnak ebből a remete-energiából. Bízz abban a képességedben, hogy a sötétben is képes vagy előrehaladni, és csak a saját erős fényed irányít. Ha már egy ideje ezen az úton jársz, lehet, hogy úgy próbálod megtalálni az utadat, hogy új információkkal és másoktól kapott leckékkel töltöd meg a napjaidat. Szánj egy pillanatot a szintézisre, és nézd meg, milyen bölcs tanácsok jönnek belülről.

A remete árnyékoldala arra emlékeztet, hogy még ha el is vonultunk belső tájainkra, hogy egy traumatikus esemény után meggyógyuljunk, nem akarunk örökre ott maradni. Célunk a felfedezés, a feldolgozás és a gyógyulás, hogy az új ismereteket újra befogadhassuk éber életünkbe. Ez nem menekülés. Néha fennáll annak a veszélye, hogy olyan mélyen befelé fordulóvá válunk, hogy elveszítjük a másokkal való kapcsolatainkat, vagy ami még rosszabb – a sebek gyógyításáért folytatott állandó küzdelmünkben akaratlanul is elkezdhetjük integrálni ugyanazokat a sebeket és árnyékokat, mint az örökkévaló-identitásunk és így az örökkévalósági küzdelmünk részét.

 

Amikor az önfelfedezés legmélyebb árkaiban vagyunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy a saját gyógyulásunk folyamatos keresése nem jelenti azt, hogy nem vagyunk már teljesek és gyógyultak. Integráljuk és transzmutáljuk ezt az árnyékot, és haladjunk a fény felé.

A Remete Tarot kártya alapján a Látó kérdései hozzád

– Mit mondana a belső bölcsed, ha megkérdeznéd tőle, mire van szükséged a gyógyuláshoz?
– Mennyire érzed jól magad, ha egyedül csinálsz dolgokat, és egyedül töltöd az idődet?
– Adsz-e magadnak engedélyt arra, hogy időt vegyél ki, amikor szükséged van rá?

Minden amire gondolunk, tudatosan vagy tudat alatt teremtő erővel hat környezetünkre. Teremtő erőnk van. Célom, hogy neked is sikerüljön megtapasztalnod a teremtés csodás energiáját!

Hívj bátran!

Sulya Zsuzsanna, Boldogság-mentor

Érdekel a Tarot kártyavetés művészete?

Tarot tanfolyamaink:

Tanulj meg olvasni a Tarot kártyákból!

Merülj el az önismeret és a mágia gazdag világában.

Úgy érzed, sikertelen vagy a párkapcsolat terén?

A Párkapcsolati Tarot tanfolyam neked szól.

Tarot kártya jóslás

TAROT TANFOLYAM

Különleges 2 napos kurzus

NEKED SZÓL. RÓLAD SZÓL. NE HAGYD KI! >>

TAROT JÓSLÁS

ISMERD MEG A TEREMTÉS CSODÁLATOS ENERGIÁJÁT!

 

JELENTKEZEM >>