Tudatosan irányítsd a gondolataidat!

Minden életünkben felmerülő problémára a megoldást minden esetben magunkban kell keresni. Ott kezdődik minden. A külső siker mit sem ér, ha a belsődben nem vagy sikeres, ha belül szenvedsz. Hajszolhatod a pénzt, érhetsz el újabb és újabb anyagi fejlődést, ha belül meghasonlasz, szenvedsz, magányos vagy. A boldogság elérése, az élet értelmének megtalálása olyan technikákon múlik, amelyek megtanulhatók, elsajátíthatók, ezáltal pedig egy vitálisabb, kreatívabb, teljesebb életet élhetsz. Ezek olyan ősi elvek, melyek bevezetésével tovább élhetsz, fiatalabb maradhatsz, sokkal boldogabbnak érezheted magad. Mégis, ismerni ezeket a technikákat, önmagában kevés, szükség van hozzá: fegyelemre, önuralomra, személyes felelősségérzetre. Kitartóan kell gyakorolni, lépésről lépésre haladni, és fokozatosan fejleszteni a képességeket. A jó hír az, hogy már az első lépésektől érezheted a fejlődést, életed kinyílik, meglátod majd a szépséget a világban és boldogabb érzések kerítenek hatalmukba. Hisz végső soron minden embernek ez a célja.

Úgy gondozd elmédet, mint egy virágos kertet

Egy csodálatos spirituális könyvben olvastam egy hasonlatot az elménkről, miszerint az olyan, mint egy kert. Mit is akar ez jelképezni? Képzeld el a szellemed úgy, mint egy kertet, mely csak akkor lehet szép, virágzó, rendezett, dús növényekkel teli, ha gondozod. Figyelsz arra, hogy ne vaduljon el, ne üsse fel benne fejét a gaz. Ugyanúgy igaz ez az elmére is: ha folyamatosan táplálod, és nem engeded, hogy eluralkodjon rajta a szomorúság, akkor kivirul, örömöd lesz benne, mi több, saját szolgálatodba állíthatod. A gyomok gyökeret eresztenek úgy a kertben, akár az elmédben, szellemedben, a vágyott belső harmónia, a lelki béke, a boldogság pedig elillan. Senki sem szeretné, ha a gondosan ápolt kertjébe valaki bemenne és teleszórná azt szennyező anyagokkal, hulladékkal. Miért engedjük hát, hogy az elménk bepiszkolódjon, hogy mérgező gondolatokkal, félelmekkel, szorongásokkal, múlttal kapcsolatos rágódásokkal, jövőtől való félelmekkel teljen meg? Be kell látnod, hogy ezek mind-mind mérgezik az elmédet, és elképesztő pusztítást végeznek belső világodban. Bármikor lehetőséged van a változtatásra. Kellő tudatossággal, önfegyelemmel, odafigyeléssel te is képes vagy őrt állni elméd kapujában, hogy csak az építő jellegű gondolatokat engedd be. Tartsd magad távol a negatív gondolatoktól, és meglátod, az életedet a boldogság irányába indítod! Legyél tudatos, figyelj oda!

Elképesztő tény, hogy egy átlagembernek naponta 60.000 gondolat fut át az agyán. Ami még ennél is meglepőbb adat, hogy ennek a halom gondolatnak 95 százaléka ismétlődik. Napról napra ugyanazt a lemezt játsszuk! Ez csak akkor baj, vagy káros a te életedre nézve, ha ezek a gondolatok negatívak, rossz irányúak, rossz érzést keltenek benned. Például a már említett aggodalmak, félelmek, múlton való rágódások, más emberek megjegyzései pont ilyen negatívak. Mind-mind lehúznak téged, elveszik az életerődet, végső soron pedig az életed. Ha hagyod, hogy ilyen gondolatok uralkodjanak elmédben, elveszed a lehetőséget más képességeidtől. Pedig az az igazság, hogy a többi oldalunkon is olvasott gyakorlatokkal olyan képességek előtt tudod megnyitni az elmédet, amiről most még csak nem is hinnéd, hogy benned vannak. 

 

Ha irányítod a gondolataidat, irányítod az életed.

Ha boldog életet akarsz, irányítsd a boldogság felé a gondolataidat! Gyakorlással sajátítsd el a gondolataid uralását! Életed boldogság irányába állításához egy döntésre van szükség. Egyszerűen eldöntöd, hogy boldog akarsz lenni. Szánd rá most magad, alakítsd át belső világodat, és a mindennapjaid különleges irányt vesznek majd. Az életedet úgy tudod irányítani, hogy csak egyetlen dologra lehetsz száz százalék hatalommal, az pedig nem más, mint a gondolataid. Sem az időjárásra, sem a munkatársaidra, sem a gazdasági helyzetre nem tudsz hatással leni, csak és kizárólag a gondolataid felett van teljes uralmad. Életed minden egyes pillanatában képes vagy irányítani a gondolataidat. Mindegy miről van szó, képes vagy a hozzáállásodat megválasztani, az azzal kapcsolatos gondolataidat kiválasztani. El tudod dönteni, mivel akarsz foglalkozni. Ha dugóban ülsz a nagyvárosban, Te választod meg, hogy bosszankodó gondolatokat táplálsz magadban, vagy kihasználod a lehetőséget, örülsz a tétlenségnek és felhívsz végre egy barátot, akivel régen beszélgettél, vagy beraksz egy oktató, tréninganyagot és hallgatod, tanulsz a várakozási idő alatt. Vagy éppen bekapcsolsz egy pörgős zenét és vidáman énekelgeted. Próbáltad már ezeket? Azt javaslom, tegyél egy kísérletet, bármikor alkalmad nyílik rá és meglátod, hogy mennyivel jobban fogod magad érezni. Az általad negatívnak nyilvánított eseményeknek, körülményeknek is van pozitív oldala. Valójában negatív tapasztalat nem létezik, csak mi vagyunk hajlamosak jelzővel illetni az eseményeket.

Ahogy Shakespeare mondta: „Nincs a  világon se jó, se rossz, gondolkozás teszi azzá”. Minden csupán egy lehetőség, hogy fejlődjünk, tanuljunk, erősítsük önuralmunkat.

 

Nem számít, mi történik körülötted, csak az, ahogyan te reagálsz rá!

Nem számít, mi történik körülötted, mindig van lehetőséged megválasztani, hogyan reagálsz adott helyzetre! Lehet, hogy eleinte nehezebben megy majd. Ez is egy folyamat. Teljesen normális, hogy döcögős az elején, de Te ne csüggedj! Ha tudatosság van benned, figyelsz magadra, a gondolataidra, akkor egy idő után rutinszerűvé válik ez az új helyzet, a szokásoddá válik, és automatikusan keresed majd a pozitívumot mindenben. A körülötted levő emberek is észre fogják venni a változást és tudni akarják majd, mi történt veled. Ez a technika kitartó és türelmes gyakorlással elsajátítható, segítségével a boldogság irányába indítod az életed. Meglátod a csodát minden napban és lelkesedéssel éled majd meg annak minden percét. Ha valami nem tetszik a külső világodban, úgy kezdheted azt megváltoztatni, hogy először az azzal kapcsolatos gondolataidat változtatod meg. Azt mondják, hogy „a sorsod irányítása a te kezedben van”. De ez a mondás helyesen inkább így hangzik: „A sorsod irányítása a fejedben van.”

Lehet, hogy eleinte nehezebben megy majd. Ez is egy folyamat. Teljesen
normális, hogy döcögős az elején, de Te ne csüggedj! Ha tudatosság van
benned, figyelsz magadra, a gondolataidra, akkor egy idő után rutinszerűvé
válik ez az új helyzet, a szokásoddá válik, és automatikusan keresed majd a pozitívumot mindenben. A körülötted levő emberek is észre fogják venni a változást és tudni akarják majd, mi történt veled.
Ez a technika kitartó és türelmes gyakorlással elsajátítható, segítségével a
boldogság irányába indítod az életed. Meglátod a csodát minden napban és
lelkesedéssel éled majd meg annak minden percét.
Ha valami nem tetszik a külső világodban, úgy kezdheted azt megváltoztatni,
hogy először az azzal kapcsolatos gondolataidat változtatod meg. Azt mondják, hogy „a sorsod irányítása a te kezedben van”. De ez a mondás helyesen
inkább így hangzik: „A sorsod irányítása a fejedben van.”