Ha igazán boldog házasságban akarsz élni és a férjedet hosszútávon meg szeretnéd tartani, érdemes egy hasonlatot megfontolnod.

Nagyon sok férfit hallottam panaszkodni, hogy felesége úgy tekint rá, mint egy élő bankszámlára, s csak anyagi megfontolásból vesz ki pénzt „belőle”. Ti vajon hogy vagytok ezzel?! Én azt javaslom egy kicsit másképp tekints a férjedre, ha már a bankszámlákról van szó.

Az alábbiakban leírom, hogyan tudsz szeretettel teli, dinamikus kapcsolatot kialakítani pároddal.

Igen, maradjunk csak a bankszámla témánál, és egy hasznos hasonlatnál.

De figyelj, mert nem úgy, ahogy első olvasatban gondolnád!

Ha igazán hosszú távú szeretettel teli kapcsolatot szeretnél, akkor nem kell mást tenned, mint úgy tekinteni a házasságodra és férjedre, mintha egy SZERETETBANK-ban lennél: a társad a bankár, és te vagy az, aki vezetsz nála egy szeretetszámlát.

Mivel a 21.században élünk, ez a „bankszámla” elég ismerős, és -szerintem- világos fogalom mindenki számára.

De milyen is a SZERETETSZÁMLA?

  1. A párkapcsolati  szeretetszámla betét és kivét oldallal is rendelkezik.
  2. Ezeket a betéteket és kivéteket te kezdeményezed.
  3. Minél több SZERETETET teszel bele, annál nagyobb lesz a szeretetszámla végeredménye.
  4. Akár tudatában vagy, akár nem, néha bizony kivét is előfordul. Ezzel minden rend­ben is van, hiszen emberek vagyunk, akik néha hibázunk, mi több, a bankár is egy érző ember.
  5. A boldog házassághoz fontos, hogy többet tegyél erre a képzeletbeli szeretetszámlára, mint amennyit ki­veszel onnan.
  6. Figyelj arra, hogy nem minden betét és kivét egyforma.
  7. Van, hogy számodra egy apró dolog a férjed számára óriá­si betétet jelent.
  8. Olyan is előfordulhat, hogy amit te betétnek gondolsz, ő azt valamiért nem érzi annak. Például: lehet, hogy te le­szervezel egy tökéletes szülinapi meglepetéspartit a számára, ezzel is kifejezve, mennyire szereted, de lehet, hogy ő éppen egy kettesben eltöltött estére vágyna veled inkább ezen a na­pon. Egy ilyen eset nem eredményez sikeres betétet a szám­lára.
  9. Légy óvatos az egyenleggel, mert sokszor a kivétek sajnos nagyobbak a betéteknél. Ennek egyik oka az is, hogy hajla­mosak vagyunk egy negatív dolgot 10-szer, 20-szor, akár 100- szor gyorsabban és élénkebben megjegyezni, felnagyítani, mint egy pozitívat.
  10. Előfordulhat, hogy egyetlen kivét teljesen lenullázza a számlát.

Hidd el, én is ügyetlenkedek néha, én is vagyok rossz passz­ban, előfordulnak nálam is kivétek. De ha figyelsz arra, hogy társadnak milyen a szeretetszámlája, akkor nem lehet elrontani. A hangsúly azon van tehát, hogy minél többet tegyél bele, és ha néha ki is ve­szel belőle, akkor is marad benne elég szeretet, ami igazán életben tartja kettőtök kapcsolatát.

Szeretnél többet olvasni erről a témáról?

Ha szeretnéd megérteni önmagad, fejleszteni önmagad, átélni a férjed iránti szeretetedet és újra élvezni a párkapcsolatod, akkor hadd ajánljak figyelmedbe egy kivételes könyvet.
Kattints ide, és tudj meg többet a Hogyan tartsd meg a férjedet című könyvről!